Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Dokumada yangın çıkması halinde yalın ve duman yangın kapısı sayesinde özelliklerine destelı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetçi altına alınmasına yardımcı evet ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında örgüda mevcut insanların hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi bâtınin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat Yangın Çıkış Kapısı etmek için tıklayın.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran makul yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Açılıp - kapanma ustalıklevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu tavır denetçi edilmelidir. 

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının mirladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği bâtınin emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Bapnın Malzemesi: Yangın bapları alelumum metal veya ahşap kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci tezyit etmek kucakin özel olarak mesleklenir ve bapnın dayanıklılığını esenlar.

Report this wiki page